Misijska skupina župe Podravski Podgajci

Misijska skupina župe Podravski Podgajci

Župi Svetog Martina biskupa Podravski Podgajci stigla je zahvalnica predsjednice udruge Marijini obroci Hrvatska Zrinke Price na sudjelovanju u radu ove međunarodne humanitarne organizacije kojoj je cilj osigurati prehranu u školama, u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim državama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a Marijini obroci pomažu im kako bi se mogli prehraniti i školovati. Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Trenutno je 132 kune prosječna cijena za nahraniti jedno dijete u školi tijekom cijele godine. Za ovu školsku godinu donacijama vjernika podgajačke župe svakodnevni obrok osiguran je za 103 djece u školama u Malaviju, Liberiji Beninu, Ekvadoru i Zambiji.


- Jako sam ponosan na našu misijsku skupinu, jer je to najaktivnija skupina vjernika u našoj župi i zahvaljujući njoj u našoj se župi razvija i raste misijska svijest - istaknuo je župnik Siniša Paušić.

- Misijska skupina podgajačke župe je zapravo cijela župa. To su sve žene i djeca koji daju svoje darove i talente u izradi rukotvorina, aranžmana i kolača i svi članovi župe koji to kupuju - istaknula je voditeljica misijske skupine Kristina Veselovac.

Među najaktivnijim članovima župe su Ana Nikolić, Katica Šimenić, Đurđa Žarković, Melita Birović, Božica Ivanišić, Ljiljana Vinogradac, Mara Majdenić, Snježana Bogdanić, Boženka Bogdanić, Ljubica Ivanišić, Ina Barunica i Marija Pavlović.

Osim kroz Marijine obroke, što uključuje godišnju prehranu djece koja idu u školu, Misijska skupina podgajačke župe djeluje i kroz kumstvo djeci u Africi u okviru kojega plaćaju školovanje, prehranu i odjeću kroz cijelu godinu u suradnji s biskupijskim misijskim centrom u Đakovu. Za ovu školsku godinu kroz kumstvo su osigurana sredstva za sedmoro djece.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije