Osim COVID potvrde, vrijedi i potvrda o preboljenju

Mediji posljednjih dana prenose kako će za ulazak u državne i javne institucije od utorka trebati EU digitalna potvrda, no istina je kako će se za ulazak u ove institucije priznavati i druge vrste potvrda.

Odlukom Stožera, naime, definirano je da će zaposlenici, ali i stranke u državne i javne institucije moći ulaziti po istim pravilima kao što je to ranije bilo odlučeno za zdravstvo i socijalnu skrb.

Tako za ulazak u državne i javne institucije neće biti obavezno imati isključivo EU digitalnu potvrdu pa svi oni koji je dosad nisu isprintali ili ne žele skidati aplikaciju COVID GO, imaju i druge načine kako bez testiranja ući u, recimo, poštanski ured.

Oni koji su preboljeli COVID 19 u sve državne i javne institucije moći će ulaziti i na temelju potvrde liječnika primarne zdravstvene zaštite izdane na temelju testa, a važno je znati da će se priznavati potvrda izdana za rezultat ne samo PCR nego i antigenskog testa.

Dodatno, potvrda će vrijediti 12 mjeseci od postavljanja dijagnoze što preboljelima daje puno šire mogućnosti nego EU digitalna potvrda, s obzirom na činjenicu da se njome status imunosti preboljelog definira na period od samo šest mjeseci.

U Poštu će bez testiranja također moći ulaziti svi koji su dobili potvrdu liječnika da su imale COVID dijagnosticirane bolesnike u obitelji i imale s tim bolesnicima kontakt, proglašavane su vjerojatnim slučajem te im bolest uopće nije dijagnosticirana laboratorijskim testom.

One osobe koje su preboljele covid-19 te su potom cijepljene još jednom dozom cjepiva unutar osam mjeseci od preboljenja također u Poštu mogu ulaziti bez testiranja narednih dvanaest mjeseci od cijepljenja – samo moraju predočiti potvrdu lječnika da su preboljeli te potvrdu da su cijepljeni.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive