Aktivnosti donjomiholjačke udruge gljivara

Proteklo izrazito sušno ljeto kao i rana jesen nisu bili naklonjeni gljivarima. Gljiva gotovo da i nije bilo pa su tako zbog toga odgođena i brojna gljivarska događanja. U proteklom i u ovome mjesecu bilo je nešto oborina, a relativno visoke temperature omogućile su nicanje većine vrsta jesenskih gljiva. Dolaskom povoljnijih uvjeta krenule su i gljivarske smotre i susreti, ali i ograničenja uzrokovana pogoršanjem situacije s bolešću COVID-19 .

- Udruga gljivara Donji Miholjac sudjelovala je na saveznoj gljivarijadi u Ravnoj Gori u Gorskom kotaru. Udruga je sudjelovala i na nekoliko lokalnih gljivarskih druženja u suradnji s planinarskim društvima – rekao je predsjednik Branko Kezerle.

Dolaskom prvih jesenjih kiša došlo i do pojave gljiva. Bila su dva slabija vala sunčanica, ali najčešće su se brale jablanovače, mirisne panjevčice, a sada su krenule i prve bukovače. Zanimljivo je da ove godine lisičica gotovo uopće nije ni bilo kao ni vrganja što se može tumačiti sve izraženijim klimatskim promjenama.

Dobro što nisu izostale ljekovite gljive kao što je dosta raširen puranov rep.

 Predsjednik Branko Kezerle najavio je za ožujak slijedeće godine izdavanje velikog edukacijskog gljivarskog panoa povodom desete obljetnice udruge.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive