Na 5. sjednici Općinskog vijeća Magadenovac

Općina Magadenovac će prema novim izmjenama i dopunama programa bespovratnih potpora u ovoj godini dodjeljivati financijsku pomoć za osjemenjivanje u sektoru stočarstva, za kontrolu plodnosti tla, edukaciju i stručno usavršavanje poljoprivrednika, osiguranje usjeva, sudjelovanje na sajmovima kao i za troškove pregleda mesa na trihinelu. Bez obzira na oblik i svrhu potpore iznos po jednom korisniku ne smije prelaziti 20.000 eura tijekom razdoblja od tri fiskalne godine.

Ova odluka, koju je obrazložila pročelnica Biljana Jakić- Mihajlović, donesena je jednoglasno na petoj sjednici općinskog vijeća Magadenovac s ciljem da se dodatno pomogne poljoprivrednicima budući da je poljodjelstvo glavna gospodarska grana na općini.

Općinski vijećnici također su donijeli Strategiju upravljanja općinskom imovinom za slijedeće sedmogodišnje razdoblje. Riječ je o opsežnom dokumentu koji donosi analizu postojećeg stanja imovine, strategijsko usmjerenje upravljanja imovinom, kao i posebne ciljeve upravljanja. Izrada strategije oslanja se na Zakon o upravljanju državnom imovinom.

Među ostalim donesena je i procjena rizika od velikih nesreća, izvješće o stanju u prostoru općine Magadenovac , te Operativni program mjera Civilne zaštite u nepovoljnim vremenskim uvjetima, o čemu je govorila stručna suradnica za stambeno komunalne poslove i zaštitu okoliša Jasna Živković.

Načelnik općine Stjepan Živković je na kraju sjednice upoznao vijećnike s općinskim aktualnostima. Posebno je najavio prvo održavanje adventa u općini Magadenovac gdje će sudjelovati većina općinskih udruga, a nositelj je udruga Sveti Rok Lacići.

Predsjednik općinskog vijeća Velibor Azenić uputio je dopis načelniku Stjepanu Živkoviću u kojem predlaže da se najmanje jednom tjedno održi radni sastanak načelnika, predsjednika, potpredsjednika vijeća i pročelnice Upravnog odjela u cilju što kvalitetnije koordinacije radnih tijela općine.

- Podsjećam da je suradnja između načelnika općine i općinskog vijeća neizbježna bez obzira na različite stavove - zaključuje Azenić.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive