Stambene potpore mladima u iznosu 700 tisuća kuna

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisao je s korisnicima ugovore o dodijeli potpora za poticanje stambenog rješavanja stambenog pitanja mladih osoba na području Donjeg Miholjca u ovoj godini.

Na javnom pozivu moglo se prijaviti za četiri mjere: financiranje kupovine stambenog objekta, financiranje pomoći za izgradnju obiteljske kuće, za pomoć u rekonstrukciji stambenog objekta i pomoć za priključivanje na plinsku ili električnu mrežu. Najviše zainteresiranih bilo je rekonstrukciju stambenog objekta za što je odobreno deset potpora.

Na javni poziv stiglo je ukupno 38 prijava od kojih su odobrene 24.

Ukupan iznos potpora za ovu godinu iznosi 700.000 kuna, a sredstva će korisnicima biti isplaćena za nekoliko dana.

Gradonačelnik je naglasio veliki interes mladih obitelji za ove potpore te dodao kako u gradu razmatraju mogućnost da se na godinu poveća broj korisnika, ali i iznos potpora.

- Na godinu ćemo u javnom pozivu nastojati što preciznije opisati sve uvjete koje korisnici ovih potpora moraju ispuniti budući da je ove godine bilo manjih nejasnoća - rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

Jedna od korisnica potpora je Tonka Šapina koja je dobila sredstva za kupovinu stambenog objekta.Ona je rekla je kako je vrlo zadovoljna potporom i zahvalila se gradu koji je njoj, a i svima ostalim korisnicima omogućio sredstva koja će im puno pomoći u stambenom zbrinjavanju.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive