Grad potiče razvoj poduzetništva s 300 tisuća kuna

Grad potiče razvoj poduzetništva s 300 tisuća kuna

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisao je u ime grada ugovore s poduzetnicima koji su sudjelovali na javnom pozivu za poticanje razvoja poduzetništva u 2021. godini. Ukupan iznos bio je nešto veći od 300.000 kuna, a poduzetnici, uglavnom početnici te mala poduzeća i obrti mogli su se natjecati za deset mjera. Od 38 prijava ukupno su odobrene 34 potpore.

Gradonačelnik Aladić je rekao kako su upravo mali poduzetnici i obrtnici najfleksibilniji dio gospodarstva te da ga raduje da prema posljednjim podacima broj obrta na području grada raste što dalje znači da se ljudi, pogotovo mladi sve više poslovno aktiviraju.

- Nadam se da će vam ova sredstva pomoći u sadašnjem i budućem poslovanju, te obrazovanju i stručnom osposobljavanju - rekao gradonačelnik obraćajući se potpisnicima ugovora.

Najviše podnesenih prijava bilo je za projekte poduzetništva žena, za mlade poduzetnike i poduzetnike početnike, dok je nešto manji interes bio za potpore za polaganje stručnih i majstorskih ispita, za obrazovanje i osposobljavanje i za subvencije za najam poslovnog prostora.

Za projekte očuvanja tradicijskih zanimanja, sudjelovanje na sajmovima, financiranje priprema i kandidiranje EU projekata, te za ulaganja u standarde kvalitete nije bilo podnesenih prijava.

Zahvaljujući na potpori Karolina Štander je rekla kako će joj novac dobro doći za unaprijeđenje poslovanja budući da njena firma Stander j.d.o. sada otvara novi poslovni prostor u Miholjačkom Poreču. Firma se bavi zastupanjem domaćih i stranih tvrtki uglavnom u području metalske i drvne industrije.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije