Priznanje MPC-u “Stvaratelji za stoljeća”

Priznanje MPC-u “Stvaratelji za stoljeća”

Predstavnice Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije – Anela Šovagović i Monika Fekete sudjelovale su na VII. Regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe "300 najboljih" koji se u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma "Perspective" održao u Dubrovniku.

Osnovni cilj bila je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva. U sklopu summita se održavana je i svečana dodjela Nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi "Stvaratelji za stoljeća" čiji je laureat bio i Miholjački poduzetnički centar LRA , a nagradu je preuzela direktorica Anela Šovagović.

Direktorica MPC - LRA Anela Šovagović bila je član odbora za dodjelu nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" te održala prezentaciju dobrih slučajeva iz prakse u sklopu podteme „Uloga lokalnih i regionalnih zajednica te poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva“ kojom je predstavila ulogu MPC - LRA u razvoju poduzetništva na miholjačkom području te jačanju sinergije između različitih institucija te ulozi društvenog poduzetništva kao okosnice održivog razvoja i odgovornog upravljanja. U sklopu summita predstavljena je i Industrijska zona Janjevci kao pokretač razvoja miholjačkog gospodarstva te su prisutni poduzetnici pozvani da dođu ulagati i graditi postrojenja na područje miholjačkog kraja.

Regionalni summit poduzetnika „300 najboljih“ predstavljao je i predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, direktno ili indirektno, doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o poduzetništvu. Unatoč aktualnoj pandemiji corona virusa ovaj gospodarski skup okupio je na jednom mjestu, više od 110 osoba koje predvode ekonomski i društveni razvoj, i u svaki gospodarski - ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode te da druge motiviraju na stvaralački rad. Ideje i akcije poduzetnika predstavljaju temeljni generator svakog ekonomskog razvoja, pri čemu se nesebično i vizionarski stvara okvir za sveukupan društveni napredak i socijalnu stabilnost. U organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma "Perspecitive" održana je i dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „Globallocal“ . Dodijeljeno je 12 nagrada, a nedavno je tu nagradu dobio i Grad Donji Miholjac. 

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije