Besplatni vrtić u Magadenovcu

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Magadenovac jednoglasno su prihvatili Proračun za 2022.godinu s projekcijama za sljedeće dvogodišnje razdoblje. Proračun je planiran u iznosu 17 milijuna kuna, dok će taj iznos za milijun kuna biti manji u projekcijama za sljedeće dvije godine.

- Često se griješi kad se kaže da mi kao jedinica lokalne uprave i samouprave možemo puno i često nas pitaju zašto Općina ne zaposli, zašto ne napravi ovo, ili ono. Mi možemo samo stvarati uvjete i stvaramo ih. To primjerice radimo poticanjem ulaganja u obrte i mala i srednja poduzeća i mjerama za poljoprivrednike - istaknuo je načelnik Stjepan Živković.

Također je istaknuo kako će i nadalje, u skladu s realnim mogućnostima Općine, brinuti o cjelokupnom pučanstvu Općine Magadenovac od djeteta do osoba treće životne dobi. Pri tome je istaknuo kako jedino Općina Magadenovac ima besplatni vrtić u Osječko-baranjskoj županiji.

- Proračun se ne razlikuje značajnije od prošlogodišnjeg, jedino su za iduću godinu povišeni iznosi za udruge i sport. Nogometni klubovi će tako u idućoj godini iz sredstava općinskog proračuna za svoj rad dobiti nešto manje od sto tisuća kuna, dok će udruge i kulturno-umjetnička društva dobiti 60 tisuća kuna. Povećan je i iznos božićnice te će u idućem razdoblju biti 300 kuna, a novina je i isplata uskrsnica u iznosu 200 kuna.

Načelnik Živković je na kraju zahvalio vijećnicima što su prihvatili proračun te se nada kako će u daljnjem radu, unatoč početnim nesuglasicama, donositi zajedničke odluke radi boljitka svih mještana Općine Magadenovac.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive