Priznanja darivateljima krvi, Antun Molnar 100 darivanja

Priznanja darivateljima krvi, Antun Molnar 100 darivanja

Plan rada Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac za 2022. godinu podijeljen je na organizacijske, zdravstvene i socijalne aktivnosti, te na službu traženja, promidžbene i informativne djelatnosti - rečeno je skupštini društva.

Uz redovite aktivnosti kao što su organiziranje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, pomoć invalidnim i nemoćnim osobama, razni oblici prevencije ovisnosti, sabirne akcije Solidarnost na djelu i mnoge druge, ravnatelj Ivan Petriševac i sljedeće godine očekuje uključivanje u Program pomoći u kući starijim osobama „Zaželi”. Također, planira se nastavak organiziranja dnevnih aktivnosti za starije osobe i prijevoz starijih osoba kroz program Prevencije socijalne isključivosti, kao i realizacija projekata iz pristupnih fondova Europske unije. Za sve te aktivnosti planirano je povući oko 725.000 kuna. Govoreći o prihodima planiranim za slijedeću godinu ravnatelj Petriševac je spomenuo iznos od ukupno 1.763.000, što bi trebalo biti znatno uvećano uključivanjem u program FEAD, a što bi moglo dodatno donijeti 1.800.000 kuna. Tim bi sredstvima bilo moguće realizirati sve planirane aktivnosti i zadržati postojeći broj uposlenih kako stalnih tako i onih na projektima.

Nakon skupštine društva održana je svečanost podjele priznanja za dobrovoljne darovatelje krvi u ovoj godini.

Priznanje za dvadeset davanja krvi primio je Tihomir Ranogajac iz Črnkovaca, za trideset Josip Šimetić iz Bočkinaca, za trideset pet Vlasta Živković iz Podravskih Podgajaca, za pedeset Kruno Bockovac, Tihomir Senkić i Nenad Šimara iz Donjeg Miholjca, te za stotinu davanja Antun Molnar iz Bočkinaca.

- S darivanjem krvi počeo sam 1986. Do sada sam dao krv sto tri puta i na tome neću stati dok me god godine i zdravlje budu poslužili – rekao je Antun Molnar, ovogodišnji dobitnik i županijskog priznanja Povelje humanosti.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije