Obilježen Dan županije

Svečanom sjednicom Skupštine OBŽ, održane u HNK Osijek, u nazočnosti predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, obilježen Dan županije. Predsjednica u Donjem Miholjcu!

U sklopu preseljenja svoga ureda u Osijek, povodom obilježavanja Dana županije, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je grad Donji Miholjac. Ispred dvorca dočekao ju je gradonačelnik Goran Aladić sa suradnicima, predavši joj prigodne poklone, umjetničku sliku udruge LIKROB te proizvode donjomiholjačkih OPG-ova. Predsjednicu su posebno obradovali potpisani dresovi Hrvatske nogometne reprezentacije i kluba Bešiktaš, koje je za tu priliku poslao donjomiholjački reprezentativac Domagoj Vida. Uz brojne građane predsjednicu su dočekali članovi Gradske limene glazbe, KUD-a Matija Gubec i Miholjačke mažoretkinje. Predsjednica je izrazila veliko zadovoljstvo posjetom i srdačnim dočekom te je i ovom prilikom naglasila svoja nastojanja na demografskoj obnovi Hrvatske i zaustavljanju iseljavanja, pogotovo mladih i radno aktivnih stanovnika. Nakon druženja, razgovora i fotografiranja s građanima, predsjednica je posjetila tvrtku Kanaan.

Središnji dio obilježavanja Dana županije bila je svečana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije. Održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu, a među uzvanicima bila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Vlatko Kopić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića, više saborskih zastupnika, pomoćnika ministara te drugi gosti. Među njima gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i načelnik općine Viljevo Dominik Knežević.

Uzvanike i sve nazočne pozdravio je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin koji je naglasio povratak optimizma na razini Županije, što je potvrdio i župan Ivan Anušić u svom prigodnom govoru. Nazočnima su se također obratile predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i izaslanica premijera Gabrijela Žalac.

- Županija se u ovom trenutku razvija samo prema gore i izuzetno sam velik optimista, pa je rezime svega što smo radili u ovih godinu dana bila tema govora na svečanoj sjednici. Radili smo konkretne projekte o čemu postoje konkretne brojke i ostali podaci. Ako nastavimo ovakvom dinamikom realizirat ćemo sve što smo govorili i obećali u predizbornoj kampanjii. I puno više od toga. Optimista sam jer Osječko-baranjska županija napokon puno više komunicira, i to vrlo otvoreno sa svim jedinicama lokalne samouprave na području županije, otvoreno komuniciramo s Vladom Republike Hrvatske, realizira se Projekt Slavonija, Baranja i Srijem te mnogi drugi kapitalni projekti. Pri tomu držim da je ključan naš angažman u svim projektima jer dobro znamo da nam nitko neće „donijeti novce na stol“ nego ih mi moramo inicirati, raditi projekte i tražiti suradnju. U tomu uspijevamo i u ovom trenutku sam vrlo zadovoljan svime što smo u tih ni godinu dana uspjeli realizirati – rekao je župan Ivan Anušić.

- Prema informacijama koje dobivam percepcija javnosti je doista pozitivna, osobito o projektima besplatne školske prehrane, Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće, sustavima navodnjavanja, projektu Koridora 5c koji nije županijski nego projekt Vlade RH, ali se ovdje realizira, kao i o nizu projekata koji pokrećemo u kontinentalnom turizmu kao velikom potencijalu, zatim o rekonstrukciji svih prometnih koridora koji će biti preduvjet za bolji i jači gospodarski razvoj naše Županije. U svemu što radimo vrlo malo je politike, a fokus stavljamo na puno projekata koje radimo s našom Vladom, koji su konkretni, opipljivi i vidljivi, projekti koje ljudi osjete na vlastitoj koži – zaključio je župan Ivan Anušić.Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.