15. Smotra ocjenjivanja suhe slavonske kobasice KOBASICIJADA 2022.

Udruga Čuvari slavonske tradicije 26. veljače 2022. godine organizira 15. Smotru ocjenjivanja suhe slavonske kobasice „KOBASICIJADA“ koja će se ove godine održati u Lacićima uz suorganizaciju Općine Magadenovac. 

Na smotri sudjeluju proizvođači slavonske kobasice iz cijele okolice.  

Program manifestacije je podijeljen u dva djela, u poslijepodnevnim satima organizirano je pečenje slanine na otvorenoj vatri i za to vrijeme traje ocjenjivanje uzoraka pristiglih na natjecanje od strane stručnog žirija kojeg čine profesori s Prehrambeno tehnološkog fakulteta, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Veterinarske stanice „Mihael“. 

Prikupljanje uzoraka slavonske kobasice organizirano je u Ugostiteljskom objektu „NIKA“ u Miholjačkom Poreču. Zainteresirani proizvođači mogu svoje uzorke kobasica (1 par) dati na ocjenjivanje umotane u alu-foliju s natpisom proizvođača i njegovim OIB-om. Za potrebe analiza natjecatelji trebaju uplatiti 20 kuna.

Organizatori su i ove godine osigurali nagradu za POBJEDNIKA KOBASICIJADE  u visini 1.500 kuna.

Organizacijski odbor je utvrdio nova pravila za ocjenjivanje, tako da će se svi uzorci prema broju bodova ocijeniti sa zlatnom, srebrnom ili brončanom medaljom što će ovisiti o broju dobivenih bodova svakog ocjenjivanog uzorka.

Ove se godine mogu prijaviti i uzorci „kulenove seke“, a zavisno o broju uzoraka koji se prikupe izvršit će se ocjenjivanje.

Pozivamo sve zainteresirane za ocjenjivanje uzoraka kobasica da svoje uzorke predaju do srijede 23. veljače radi slanja uzoraka na analizu.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive