U Donji Miholjac stigle izbjeglice iz Ukrajine

Otkako je Rusija napala Ukrajinu, tisuće ljudi morale su napustiti svoje domove, gradove i zemlju. Mnogi i dalje čekaju na granicama Ukrajine s okolnim zemljama da konačno prijeđu tu crtu koja razdvaja zemlje i budu na sigurnom. Izbjeglice iz Ukrajine posljednjih dana stigli su i u Hrvatsku, gdje su im mnogi ponudili smještaj. U Donji Miholjac su stigle dvije obitelji izbjeglica iz zapadnog dijela Ukrajine. Privremeno su se smjestili kod svog prijatelja, patera evanđeoske crkve Petro Syniuk, ukrajinca koji s obitelji, suprugom Jana Syniuk i djecom živi u Donjem Miholjcu.

Za ukrajinske obitelji, jednu osmoročlanu i jednu peteročlanu obitelj pronađen je smještaj u kojem će boraviti sve dok bude potrebno.

Ukrajinki Olgi Mitsevskoj ovo nije prvi susret s Donji Miholjcem. Kod svojih je prijatelja, obitelji Synik već dolazila. No, ovoga puta okolnosti su teže, izbjegla je iz svoje zemlje kako bi sačuvala svoj i život svoje djece.

- Bila sam u Donjem Miholjcu za Božić. Sada imam osjećaj krivnje jer sam ovdje gdje je mirno i lijepo, a napustila sam ljude koji pate u mojoj zemlji. Jako mi je teško zbog toga - rekla je Olga Mitsevska.

Zahvalna je ljudima iz Hrvatske i Poljske koji su pružili ruku pomoći na putu do Donjeg Miholjca.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive