Potpore za mineralna gnojiva

Nacrt Pravilnika o provedbi Programa potpore male vrijednosti za nabavu mineralnog gnojiva pušten je u javno savjetovanje.

Vrijedan je 200 milijuna kuna i predviđa se da će obuhvatiti 88 tisuća gospodarstava, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Cilj ove potpore je korisnicima, odnosno poljoprivrednim proizvođačima koji su posebno pogođeni cijenama gnojiva, osigurati određenu nadoknadu porasta cijene gnojiva kako bi se osiguralo zadržavanje dosadašnje razine poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450 kuna po hektaru za prvih deset hekatara poljoprivrednog gospodarstva te 250 kuna po hektaru za preostalih deset hektara, do ukupno dvadeset hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore.

Program je predviđen za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje, a prihvatljivi su proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini, s površinama većim od jednog hektara na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura.

Korisnici potpore dužni su, prilikom podnošenja zahtjeva za potporu iz ovoga Programa, dostaviti dokaz o kupnji mineralnog gnojiva u iznosu najmanje istom iznosu potpore na koji ostvaruju pravo u skladu s Programom.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive