Uskrsnice umirovljenicima i nezaposlenim osobama

Vijećnici općine Magadenovac dali su suglasnost za provedbu ulaganja u projekt „Izgradnja igrališta za rukomet”. Igralište će biti izgrađeno u naselju Šljivoševci u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske objavljenom od strane Lokalne akcijske grupe Karašica. Riječ je o mjeri operacije 7.4. pod nazivom Ulaganja u pokretanje, poboljšanje i širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

- Ukupna vrijednost projekta s građevinskim i svim ostalim prihvatljivim troškovima je 425.000 kuna - izvjestila je vijećnike stručna suradnica za stambeno komunalne poslove i zaštitu okoliša Jasna Živković.

Načelnik općine Stjepan Živković međutim smatra da će spomenuti iznos vjerojatno biti i veći budući da cijene građevinskih materijala i usluga bilježe trend stalnog rasta. Odlučeno je stoga da će se odmah po završetku natječaja krenuti u izgradnju uz usklađivanje eventualnih dodatnih troškova od strane vijeća.

Vijećnici su također jednoglasno donijeli odluke o isplati uskrsnice umirovljenicima i nezaposlenim osobama u iznosu od 200 kuna.

- Uskrsnice će općina nastojati isplatiti tijekom travnja, ali najkasnije do Uskrsa – rekla je pročelnica Biljana Jakić-Mihajlović. Načelnik Živković podsjetio je kako je općina za božićnice i uskrsnice predvidjela oko pola milijuna kuna čime je pokazana socijalna osjetljivost za najugroženije kategorije stanovništva.

Na sjednici vijeća prihvaćena su, među ostalim i izvješća o Planu djelovanja u području prirodnih nepogoda, o izvršenju Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi, izvršenju Programa mjera za rješavanje stambenih pitanja mladih kao i godišnji Plan upravljanja imovinom.

Isto tako jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o radu načelnika za drugo polugodišnje razdoblje 2021.


Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive