Uručena 123 lovačka prsluka

Uručena 123 lovačka prsluka

- U druženju lovaca najvažnija je sigurnost, da svi ostanemo živi i zdravi te kada odemo u lov da se takvi i vratimo - rekao je Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjski županije na svečanosti uručivanja lovačkih prsluka u Lovačkom domu “Kuna” u Viljevu.

- Svjesni smo i činjenica je, da svake godine ima nekoliko napucanih lovaca i zbog tih tragedija mnogi prestaju biti lovci. Stoga treba nastojati, pogotovo kod mladih lovaca da se ti prsluci nose u lovu kako bi bili vidljivi - istaknuo je Stolnik.

O provođenju projekta “Siguran lov” s ciljem utjecaja na lovce, ali i na druge sudionike u prirodi, kako bi se smanjilo ozljeđivanje prilikom boravka u šumi, govorili su Marko Marić i Robert Škorvaga, djelatnici Policijske uprave odječko-baranjski na poslovima prevencije. Obilaskom lovačkih društava s više od 600 lovaca na području županije, skrenuli su pozornost lovaca na sigurnost u lovu, razgovarali o odredbama Zakona o oružju, ali i odgovarali na brojne upite lovaca. Također, sudjelovali su i u osposobljavanju lovaca-pripravnika.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, načelnik općine Magadenovac Stjepan Živković i predsjednik Općinskog vijeća Viljeva Tomislav Mađarić podijelili su 123 lovačka prsluka, a voditeljici Lovnog ureda Donji Miholjac Anici Slačanac uručeno je lovačko odličje II reda.

Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske zahvalio je svim lovcima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave na dosadašnjoj suradnji. Putem Vijeća za prevenciju prikupljena su značajna financijska sredstva kojima su i nabavljeni lovački prsluci.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije