Udruga “Spectrum” obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Na području grada Donjeg Miholjca od početka mjeseca veljače ove godine djeluje Udruga za autizam "Spectrum". Na osnivačkoj sjednici za predsjednicu je izabrana Goranka Vrapčenjak, koja je i pokrenula inicijativu o osnivanju udruge. Za dopredsjednicu je izabrana Anja Majdenić, a za tajnicu udruge Ana Čupić. Ciljevi udruge su promicanje, razvitak i unaprjeđenje kvalitete života i razvoja osoba s poremećajima iz autističnog spektra, ostvarivanje njihovih prava i njihova integracija u zajednicu. Udruga je na privremeno korištenje dobila privatni prostor na adresi Augusta Šenoe 2 u Donjem Miholjcu. Ističu kako prostor nije idealan za potrebe rada s djecom, ali je trenutno jedini koji im je raspoloživ. U njemu su obilježili 2. travnja - Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

- Motiv za osnivanje udruge bio je taj što u našoj bližoj okolici ne postoje terapeuti koji rade s djecom s poremećajima iz spektra autizma, odnosno općenito s djecom s teškoćama u razvoju te da se kroz rad udruge pokušaju organizirati neki od terapijskih postupaka – rekla je tajnica udruge Ana Čupić. Prve konkretne aktivnosti na temu terapijskih postupaka odnose se na javljanje na poziv Fonda za aktivno građanstvo s projektima terapeutskih postupaka za djecu s teškoćama u razvoju.

- Trenutno tražimo terapeute koji bi radili na tim projektima. S njima bi bio potpisan ugovor o radu ili djelu te ovim putem pozivamo sve zainteresirane terapeute (logopede, radne terapeute, edukacijske rehabilitatore i muzikoterapeute) da nam se jave i dobiju više informacija - kaže Čupić. Ističe kako od prijavljivanja na poziv do pokretanja projekta, odnosno terapija ne bi trebalo proći više od nekoliko mjeseci.

Rad udruge može se pratiti na web stranici www.udruga-spectrum.hr

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive