Aktivnosti motocross kluba “Speed” Donji Miholjac

Od protekle godine u Donjem Miholjcu djeluje Motocross klub "Speed". Broji tridesetak članova iz grada Donjeg Miholjca i prigradskih naselja.

- Klub smo osnovali s ciljem izgradnje motocross staze u Donjem Miholjcu, ali i kako bi potaknuli mlade na bavljenje ovih sportom – rekao je dopredsjednik kluba Filip Đurković. Predsjednik kluba je Stjepan Franjković, tajnik je Marin Veselovac, a treneri su Darko Puljić i Matej Topolovec. Đurković ističe kako je ovaj sport u Donjem Miholjcu bio na svom vrhuncu krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina. Tada je u gradu djelovao Moto cross klub "Kuna".

- Želimo vratiti motocross u naš grad i intenzivno tragamo za zemljištem na kojem bi se izgradila staza. Za sada nismo imali uspjeha u tome, ali smo u razgovorima s gradonačelnikom Donjeg Miholjca Goranom Aladićem pa se nadam da će nam u skoroj budućnosti biti omogućeno treniranje na vlastitom terenu - naglasio je Đurković.

Članovi kluba trenutno treniraju na stazama u Osijeku, Viškovcu, Požegi, Kozarevcu i Orahovici. U motocrossu se natječu samo predsjednik kluba i dopredsjednik. Đurković se protekle godine natjecao na Prvenstvu Hrvatske u Požegi, gdje je bio šesnaesti. Nakon toga natjecao se u Orahovici gdje je osvojio treće mjesto. Na istom je natjecanju sudjelovao i Stjepan Franjković te zauzeo sedmo mjesto. Zbog nemogućnosti redovitog treniranja ostali članovi za sada se ne natječu.

Ovoga vikenda na poznatoj stazi Villare u Požegi održano je Prvenstvo Hrvatske u motocrossu. Riječ je o 20. jubilarnoj utrci na kojoj su sudjelovali i vozači donjomiholjačkog Speeda Stjepan Franjković i Filip Đurković.

- Uvjeti su bili iznimno teški, od snijega i niskih temperatura do izrazito blatnjave staze. Sveukupno je tijekom cijele utrke bilo tridesetak padova pa to dokazuje da je staza stvarno bila zahtjevna - kaže Đurković koji je na tom natjecanju u klasi B 250 osvojio šesto mjesto. Franjković je bio dvanaesti, od ukupno 15 vozača koji su se natjecali u toj kategoriji.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive