Sabor veterana Domovinskog rata

Glavne zadaće Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Donjeg Miholjca i općina Marijanci, Magadenovac, Podravska Moslavina i Viljevo u protekloj godini bile su pomoć braniteljima i članovima njihovih obitelji, obilježavanje značajnih obljetnica Domovinskog rata te organiziranje i sudjelovanje na sportskim natjecanjima branitelja na području grada i županije, ali i na razini Hrvatske.

Tijekom protekle godine udruga je pomogla davanjem savjeta, ispunjavanjem različitih obrazaca za ishođenje potvrda nadležnom Odsjeku za obranu i na druge načine u više od 150 slučajeva.

Govoreći na godišnjem izvještajnom Saboru vetarana predsjednik udruge Dragutin Lazar osvrnuo se na neke od važnijih aktivnosti tijekom protekle godine, posebno istaknuvši obilježavanje obljetnice akcije „Baranja”, obljetnicu formiranja 107. brigade, godišnjicu oslobađanja triju graničnih vojarni JNA i otkrivanje spomen ploče palim braniteljima iz Podravskih Podgajaca Darku Kovačeviću i Damiru Šimeniću. Od sportskih događanja istaknuo je turnir u potezanju konopa u sklopu manifestacije Miholjačko sijelo.

U planu rada za tekuću godinu naglašena je zaštita interesa članova udruge i stradalnika Domovinskog rata te informiranje i pružanje pomoći braniteljima u ostvarivanju njihovih prava.

Predsjednik Dragutin Lazar za ovu godinu je najavio snimanje dokumentarnog filma o zauzimanju karaula u Donjem Miholjcu, Viljevu i Podravskoj Moslavini 16. rujna 1991. te rekao kako će i dalje ustrajati na provođenju ideje za imenovanje ulice Hrvatskih branitelja u Donjem Miholjcu, kao i za imenovanje ulica imenima poginulih branitelja u mjestima gdje su živjeli.

Članove udruge pozdravio je i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić te zahvalio članovima udruge koji su se uvijek odazvali i pomogli kada je grad to tražio. On je poželio braniteljima da imaju što više aktivnosti te obećao financijsku pomoć.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive