Sin ravnice Dimitrije Simonović

Sin ravnice Dimitrije Simonović

Sin ravnice sada je već etablirani brand na tržištu suhomesnatih proizvoda u Hrvatskoj, ali i na europskoj i svjetskoj razini. Da bi se to postiglo bilo je uz početni entuzijazam potrebno puno rada, truda, učenja i sticanja znanja o uzgoju crne slavonske svinje, hrvatske autohtone pasmine nastale prije nekih stotinu pedeset godina na pustari Orlovnjak tada u vlasništvu baruna Pfeifera.

Tvrtka Sin ravnice nastala je prije osam godina u prilično skromnim uvjetima. Danas je to moderna farma s pravim hotelom za svinje, pratećim objektima i sušionicom za mesne prerađevine.

Iz cijelog ovog projekta koji je prepoznat u vrhunskim gastronomskim krugovima stoji hrvatsko reprezentativac, miholjčanin Domagoj Vida, zajedno sa svojim prijateljima koje poznaje još iz djetinjstva.

Jedan od njih je i direktor tvrtke Dimitrije Simonović koji je podsjetio da je sve krenulo od otvorenog prostora s nadstrešnicom i sa tri krmače. Danas su na farmi dva moderna objekta vrlo arhitektonski zanimljiva. Trenutačno je na farmi 300 tovnih svinja, a rasplodni potencijal čini pedeset krmača i dvadeset nazimica. Treba napomenuti da je na farmi u potpunost zaokružen proizvodni proces, od proizvodnje hrane do finalnog proizvoda.

Plan je, kako je istaknuo Dimitrije Simonović povećati proizvodnju na tisuću svinja uz dva nova objekta za koje je već ishođena građevinska dozvola.

Uz suhomesnate proizvode sve se više traži svježe meso pogotovo za prestižne restorane na jadranskoj obali.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije