Književni susret s Ivanom Bodrožić

U Donjem Miholjcu je po prvi puta gostovala književnica Ivana Bodrožić. Književni susret s trenutno najčitanijom domaćom autoricom u donjomiholjačkoj knjižnici protekao je u predstavljanju njezinih djela, od kojih su najzastupljeniji bili romani "Hotel Zagorje", "Rupa" i najnoviji "Sinovi, kćeri". Za svoj prvi roman "Hotel Zagorje" o životu izbjeglice iz rodnog grada Bodrožić, koja je rođena u Vukovaru 1982. godine, dobila je nagradu "Kiklop" za najbolje prozno djelo godine. Roman je objavljen na desetak svjetskih jezika te je prema romanu nastala i istoimena predstava.

Drugi roman "Rupa" proglašen je najboljim kriminalističkim romanom domaće književne produkcije po izboru čitatelja. Engleski prijevod romana uvršten je na listu najboljih međunarodnih kriminalističkih romana 2021.godine prema izboru američkog portala specijaliziranog za žanrovsku književnost "CrimeReads".

Za treći, najnoviji roman, "Sinovi, kćeri" Bodrožić je osvojila nagradu "Meša Selimović" za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije u 2020. godini.

Autorica ističe kako su joj sve nagrade jako drage, ali uz smiješak dodaje kako uvijek dobije one koje nisu novčane.

Književni susret s Ivanom Bodrožić u donjomiholjačkom dvorcu organizirala je Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive