Općina Viljevo ostvarila prihod 9,3 milijuna kuna

U protekloj godini općina Viljevo je prihodovala 9.367.021 kunu. Rashodi su bili 9.901.924 kunu čime je za spomenuto proračunsko razdoblje zabilježen manjak od 534.903 kune. Međutim, uzevši u obzir višak prihoda i primitaka iz prethodne godine u iznosu od 3.179.244 kune ostvaren je višak prihoda i primitaka raspoloživ za pokriće rashoda i izdataka budućeg razdoblja u iznosu 2.644.341 kune. Spomenuti podaci stoje u Izvješću o izvršenju proračuna za proteklu godini proslijeđenom FINI koje je jednoglasno prihvaćeno na devetoj sjednici vijeća Viljevo.

Uz izvješća o programima izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture vezana uz izvršenje proračuna vijeće je donijelo nove cijene zakupa pojedinih kategorija poslovnih prostora.Tako će ubuduće, prema prijedlogu načelnika Dominika Kneževića, početne cijene za ugostiteljsku djelatnost i urede biti petnaest kuna po četvornom metru, za ljekarničku i proizvodne djelatnosti cijena se kreće od pet kuna, dok je za poljoprivredne djelatnosti u smislu prodajnih i skladišnih prostora, za obrte i neprofitne djelatnosti te za garažne i skladišne prostore vijeće odredilo početnu cijenu od jedne kune po kvadratu.

Općina Viljevo bilježi veliki postotak ostvarenja naplate za državno poljoprivredno zemljište od prodaje zakupa, koncesije, dugogodišnjeg zakupa i promjene namjene u iznosu od 89 posto. Najviše sredstava iz tog izvora, 300.000 kuna iskorišteno je za uređenje i održavanje infrastrukture ruralnog prostora prije svega za nasipanje nerazvrstanih cesta, radove na vatrogasnom domu i uređenje i održavanje kanalske mreže. Značajna sredstva u iznosu od 250.000 kuna utrošena su za deratizaciju, zbrinjavanje uginule stoke i odvoza animalnog otpada za sufinanciranje pregleda mesa na trihinelozu i slično.

Vijećnici su prihvatili i informaciju o gospodarenju otpadom na području općine, a načelnik je na kraju sjednice izvjestio o aktualnim investicijama posebno spomenuvši solarnu elektranu Krnjak koja će se prostirati na 22 hektara, a čiji je investitor Hrvatska elektroprivreda.


Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive