Skupština Udruženja obrtnika

- Na području Udruženja obrtnika Donji Miholjac trenutno je registrirano 230 obrtničkih radnji te je vidljivo da je unatoč krizi zbog pandemije došlo do laganog povećanja broja obrtnika - rekao je podnoseći izvješće o radu za 2021. godinu predsjednik donjomiholjačkog udruženja obrtnika Stjepan Birović. Na području grada Donjeg Miholjca, prema sjedištu obrta, djelatnost obavlja 163 obrtnika, na području općina Magadenovac 15 obrtnika, Viljevo 24, Marijanci 18 i Podravske Moslavine 10 obrtnika.

Prema osnovnoj djelatnosti koju obrtnici obavljaju struktura je sljedeća: proizvodni obrt 15, uslužni obrt 106, ugostiteljstvo i turizam 24, trgovački obrt 15, prijevoz osoba i stvari 19, poljoprivreda i ribarstvo 30 te frizeri, kozmetičari i njega tijela 21.

- Udruženje obrtnika Donji Miholjac je i u kriznoj 2021. godini uz trajne zadaće koje su utvrđene statutom Udruženja obavljalo i druge aktivnosti koje su vezane za unaprjeđenje i razvoj obrtništva u cjelini - naglasio je Birović. Jedan dan u tjednu Udruženje je koristilo usluge tajnika iz Udruženja obrtnika Valpovo, koji je svakoga četvrtka pružao savjetodavnu pomoć obrtnicima u obavljanju njihova poslovanja, kao i savjete potencijalnim novim obrtnicima vezanim za uspješno obavljanje njihovih djelatnosti i samozapošljavanja kroz otvaranje obrta.

Udruženje je kontinuirano putem e-maila i sms-a pravodobno izvještavalo svoje obrtnike o svim važnijim promjena propisa, natječajima Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezano za naknade za vrijeme zabrane rada ili umanjenja ostvarivanja prihoda.

Na 9. skupštini, uz izvješće o radu, prihvaćen je i godišnji obračun financijskog plana za proteklu godinu s izvješćem nadzornog odbora, informacija o samoprocjeni financijskoga upravljanja i kontrole neprofitnih organizacija te nacrt prijedloga Odluke o kriterijima za provođenje izbora za tijela Udruženja obrtnika Donji Miholjac za mandatno razdoblje od 2022. do 2026.godine. Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja održati će se 5. rujna 2022. godine i brojati će 19 članova. Uz obrtnike, predstavnike cehova, Skupštini su bili nazočni predstavnici Županijske obrtničke komore, obrtničkih udruga iz Baranje, Našica, Đakova i Valpova, gradske uprave, porezne, odjela za gospodarstvo i umirovljenika.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive