3. Prandau festival u Donjem Miholjcu

Prandau festival orguljaške i komorne glazbe doživjeti će ove godine svoje treće izdanje. Iako je započeo u vrijeme Covid pandemije festival je ostvario zadane ciljeve prije svega promoviranje glazbene i kulturne baštine koju je gradu ostavila obitelj Hilleprand-Prandau. U protekle dvije festivalske godine miholjačkoj glazbenoj publici, ali i brojnim gostima festivala predstavili su se renomirani hrvatski izvođači klasične glazbe. Pozdravljajući sudionike na uvodnoj konferenciji ovogodišnjeg festivala na to je podsjetio i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, napomenuvši kako se Donji Miholjac zahvaljujući festivalu uspješno pozicionirao na kulturnoj karti Hrvatske.

Direktorica Turističke zajednice Donji Miholjac Melia Vidaković naglasila je veliki turistički potencijal ovog glazbenog događaja posebno spomenuvši promidžbene aktivnosti i tehničku podršku koju zajednica daje od početka same ideje festivala.

Umjetnički ravnatelj festivala orguljaš Edmund Andler-Borić putem video veze najavio je program festivala kojega će ove godine činiti šest koncerata te naglasio da je Donji Miholjac ovim festivalom ušao u krug rijetkih hrvatskih gradova koji se mogu pohvaliti sada već kontinuiranim glazbenim zbivanjima u području klasične, pogotovo komorne i orguljaške glazbe.

Miholjačka glazbena publika moći će ove godine poslušati koncerte ansambla Camerata Garestin iz Varaždina, kao i Varaždinskog komornog orkestra. Na programu su i nastupi Zagrebačkog puhačkog trija, pijanistice Ane Žgur podrijetlom iz Donjeg Miholjca, Vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka, te jedna zanimljiva glazbena suradnja, koncert Edmunda Andlera - Borića na orguljama i Maria Zbiljskog na tamburici.

Predsjednik organizacijskog odbora i idejni začetnih festivala Tomislav Brusač izrazio je nadu kako će se završetkom pandemije otvoriti i nove mogućnosti suradnje sa susjednim zemljama kao što je Mađarska kao i njihovim glazbenim školama.

- Željeli smo da festival bude platforma kojom ćemo izaći iz okvira Donjeg Miholjca i da postanemo poznati na kulturnoj sceni - rekao je Tomislav Brusač. On se pri tom zahvalio sponzorima, medijima, ali i publici koja je sve brojnija.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive