Prvi koncert 3. Prandau festivala

Koncertom varaždinskog komornog ansambla Camerata Garestin započeo je treći Prandau festival orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu.

Festivalsku publiku i goste pozdravio je idejni začetnik festivala Tomislav Brusač te se još jednom zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju ovog značajnog kulturnog događaja za grad Donji Miholjac, koji uspješno traje već treću sezonu.

Ansambl Camerata Garestin po drugi puta je u Donjem Miholjcu i već je stvorio vrlo dobru interakciju s publikom što se moglo vidjeti na ovom koncertu na kojemu su Ivana Lazar – sopran, Berislav Puškarić – bas , Krešimir Lazar – violončelo i Krešimir Has – čembalo vrlo nadahnuto izveli djela Cecchinia, Corettea i Handela.

Berislav Pušakrić se sa zadovoljstvom sjetio prvoga gostovanja u Donjem Miholjcu naglasivši kako se donjomiholjačka publika već sada profilirala u ljubitelje barokne glazbe.

Ansambl redovito nastupa na Baroknim večerima u Varaždinu, a zapažene nastupe imali su i na festivalima u slovenskim Brežicama i u Beču.

Camerata Garestin je i prvi hrvatski ansambl stare glazbe koji je profesionalno angažiran u Kraljevini Nizozemskoj, a posljednjih je godina osim u Hrvatskoj nastupao u Bosni i Hercegovini, Švedskoj, Austriji, Slovačkoj i Njemačkoj.

Osobitom pažnjom ansambl njeguje hrvatsku glazbenu baštinu visoke renesanse, baroka i rane klasike.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive