Inventura aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa

U protekloj godini Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac zabilježilo je niz aktivnosti od kojih izdvajamo obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći kojom prigodom je održana pokazna vježba s osnovnim postupcima prve pomoći, realističnim prikazima ozljeda i sastavljanjem šatorskog prihvata za ozlijeđene osobe. Na vježbi su sudjelovala 22 volontera i dva profesionalca. U suradnji s Policijskom postajom Donji Miholjac održane su radionice, edukacije i manifestacije povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Protekle godine, uz ostale humanitarne aktivnosti provedena je i akcija Solidarnost na djelu kroz prikupljanje hrane. Crveni križ je bio aktivan i kroz posudionicu medicinskih pomagala. Posebna pozornost bila je usmjerena na rad s mladima koji su kao volonteri sudjelovali na dežurstvima prigodom gradskih događanja poput Miholjačkog sijela i Prandau festivala. Kroz program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama bilo je obuhvaćeno sedamdesetak korisnika s područja općine Magadenovac i grada Donjeg Miholjca. U društvu su profesionalno i na određeno vrijeme, što znači na projektima i programima u protekloj godini bile zaposlene 24 osobe.

Svi ovi podaci izneseni su na godišnjoj skupštini Gradskog društva Crvenog križa koje je u 2021. ostvarilo ukupne prihode dva milijuna i 110 tisuća kuna.

Zamjenica ravnatelja Mihaela Šimunović, govoreći o financijskom planu za ovu godinu rekla je kako je zbog programa FEAD koji se financira iz Europskog socijalnog fonda potrebno načiniti rebalans budući da se u ovoj godini planira uprihodovati više od 2,5 milijuna kuna.

Što se tiče plana nabave najveća stavka je nabavka novog vozila upravo za projekt FEAD.

Ravnatelj Ivan Petriševac tom je prilikom istaknuo kako je vozilo za koje je osigurano nešto manje od polovice sredstava nabavljeno zahvaljujući pomoći lokalnih samouprava i donatora.

Petriševac je naglasio i problem vezan uz smanjenje broja darovanih doza krvi zbog kojeg je došlo uglavnom iz dva razloga, COVID pandemije i činjenice da je stanovništva sve manje, a time i sve manje mladih i zdravih ljudi koji mogu postati dobrovoljni darovatelji.

Ukupan broj aktivnih darovatelja je 414 dok se u 2021. godini akcijama odazvalo njih 233.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive