Koncert KUD-a “Matija Gubec” Donji Miholjac

Kulturno umjetničko društvo "Matija Gubec" Donji Miholjac održalo je protekloga vikenda koncert svih sekcija KUD-a. Na koncertu su nastupila dječja i starija folklorna skupina uz pratnju tamburaša te po prvi puta i tamburaški orkestar koji je krajem protekle godine ponovo započeo s radom pod vodstvom dirigenta, profesora Darka Nikolića. Nastupio je i solisti Darko Sertić, a posjetitelji, koji su ispunili donjomiholjačku kino dvoranu, mogli su uživati i u poeziji Sandre Kopić iz njezine zbirke pjesama "Duša puna Slavonije". Nastupio je i njezin suprug, gajdaš Robert Kopić.

KUD "Matija Gubec" od 1947. godine kroz svoje nastupe i druge aktivnosti čuva i promiče kulturu i običaje donjomiholjačkog kraja te drugih krajeva Hrvatske i regije.


Društvo broji 65 članova koji aktivno sudjeluju u radu jedne ili više sekcija KUD-a i ove godine obilježava 75. godišnjicu djelovanja.

- U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom, ponosni smo suorganizatori i nositelj Smotre folklora "Miholjačko sijelo" koja se ove godine održava 48. put, a sudjelujemo u većini kulturnih i drugih događanja u Gradu kroz razne organizacijske i pomoćne aktivnosti - rekla je dopredsjednica i koreografkinja starije folklorne skupine KUD-a "Matija Gubec" Ana Marinković. Predsjednik društva Elvis Živković najavio je kako će se “Miholjačko sijelo” održati drugog vikenda u mjesecu srpnju.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive