Na proslavi Dana škole u Viljevu

Pod nazivom "Budimo sunce jedni drugima" obilježena je 27. obljetnica Dana Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo.

- Protekle dvije covid godine bile su nam, svjesni smo i sami kakve, svakakve, ali iz njih smo nešto i naučili. Educirali smo se i usavršavali onako kako do tada nikada nismo, a postali smo i pravi majstori u informacijsko komunikacijskoj tehnologiji i učitelji i učenici, a rekla bih i roditelji. Bili smo izuzetno kreativni, ali ono što nas je najviše osvijestilo je činjenica da najvrjednije stvari u životu ne možemo kupiti. To su obitelj, dom, zajedništvo i blizina jedni drugih - rekla je, nakon pozdravljanja gostiju, ravnateljica Blaženka Škrlec.

Istaknula je učenike i mentore koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima. Na natjecanju iz engleskoga jezika bio je Florijan Kopić uz mentoricu Tihanu Rold, na natjecanju iz matematike bili su Marin Juranek i Marija Kopić. Mentorice su bile Zdravka Kopić i Tina Zetović. Na županijskom natjecanju iz geografije sudjelovalo je 9 učenika i to Josip Vincetić, Lucija Viljevac, Bastian Ronta, Matija Vlašić, Marija Kopić, Benjamin Ronta, Ana Knežević, Petra Lukurić i Jakov Viljevac. Mentor im je bio Boško Soldić. Viljevačku školu su na natjecanju iz informatike predstavljali Matija Vlašić i Benjamin Ronta pod mentorstvom Tomislava Bošnjaka. Na natjecanju "Sigurno u prometu" sudjelovali su Marin Ivanović, Dominik Marijančević, Marija Jusup i Sara Drača. Mentorica je bila Ana Kinjerovac. U likovnom stvaralaštvu natjecali su se Katja Stipić, Tin Schwerer i Martino Zetaić. Mentorica je bila Barbara Soldić. Na LIDRAN-u su bili Matija Vlašić i Marija Kopić s mentoricom Dorom Ivković. Na smotri učeničkih zadruga bile su Ines Šumanovac i Ivana Jusup uz mentorice Sanju Nekić Matas i Dariju Perić.

S projektom "Čitanjem do zvijezda" došli su i do državne razine. Viljevačku školu su na tom natjecanju predstavljali Katarina Gašparović, Dorotea Stipić i Matija Vlašić. Mentorica je bila Dora Ivković.
- Mi smo mala škola, ali u njoj se jako dobro radi - rekla je ravnateljica Škrlec te istaknula kako će učenici i mentori kao nagradu dobiti izlet u Geo info centar u Voćinu. Što su radili cijele ove školske godine javnosti će pokazati na projektnom danu, također pod nazivom "Budimo sunce jedni drugima", a koji će se održati 17. lipnja.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive