Putoholičari Iva i Branko u Donjem Miholjcu

Trodnevna manifestacija Perivoj knjiga u organizaciji Gradske knjižnice grada Donjeg Miholjca završila je putopisnim predavanjem na temu Uskršnji otok i pustinja Atacama.

Dojmove o putovanjima na ove zanimljive destinacije posjetiteljima je prenijela Iva Krčmar koja je sa suprugom Brankom proputovala sedamdesetak država na svim kontinentima.

Na Uskršnjem otoku, ili kako ga domoroci, podrijetlom Polinežani zovu Rapanui - glavna atrakcija su glave, zapravo kamene skulpture kojih ima preko osam stotina, a predstavljaju vjerojatno bogove, kraljeve ili plemenske vođe.

Putovanje na Uskršnji otok dosta je skupo, jer se nalazi daleko od matične zemlje Čilea, a boravak koji je vremenski ograničen se plaća. Cijeli otok je pod zaštitom UNESCO-a.

Pustinja Atacama također je vrlo zanimljiva budući da u nekim njenim krajevima kiša nije padala 400 godina. Pustinja je relativno hladna, jer se nalazi na velikoj nadmorskoj visini.

Iva i Branko vode web strancu Putoholičari, a svoja putovanja ostvaruju uglavnom kroz različite projekte i uz pomoć sponzora.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive