Završen projekt infrastrukturnog opremanja zone “Janjevci”

Završen projekt infrastrukturnog opremanja zone “Janjevci”

Projekt ZIPI – završetak infrastrukturnog opremanja industrijske zone „Janjevci”, nakon 36 mjeseci je završen i za nekoliko dana očekuje se tehnički pregled.

Projekt je vrijedan približno 15 milijuna kuna, ali kako je rekao na završnoj konferenciji gradonačelnik Goran Aladić grad je na natječajima uspio za pojedine radove postići nižu cijenu, tako da je za materijal, radove i usluge isplaćeno oko 12 milijuna kuna. Novac iz EU fondova čini 65 posto ulaganja, dok je 35 posto sredstava osigurano iz gradskog proračuna. Što se tiče ulaska novih investitora, gradonačelnik je izrazio optimizam naglasivši da postoji interes tvrtki koje bi zaposlile i veći broj radnika, u skoro vrijeme njih više od stotinu.

- Zona obuhvaća 127 hektara i jedna je od četiri najveće na području Hrvatske. Do sada je popunjena otprilike polovica parcela, a u pedesetak tvrtki zaposleno je oko 700 radnika - rekao je voditelj projekta Valent Poslon naglasivši kako je u ovoj posljednjoj fazi opremanja većina infrastrukture pod zemljom, a to je struja, voda i kanalizacija. Zona je opremljena i novim cestama, komunikacijskim površinama i što je vrlo važno i novom rasvjetom.

- Opremljenost zone omogućiti će potencijalnim ulagačima najmodernije i najkvalitetnije uvjete poslovanja - rekao je Valent Poslon.

Direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra - lokalne razvojne agencije Anela Šovagović pozdravila je sve koji su pridonijeli da se ovaj veliki projekt realizira i privede kraju, podsjetivši da je Vlada RH prije nekoliko dana donijela Zakon o poticanju ulaganja, gdje su za našu Panonsku regiju predviđene bespovratne potpore za poduzetnike u iznosu do 70 posto.

Sve nazočne je na završnoj konferenciji ispred Osječko baranjske županije i župana Ivana Anušića pozdravila Ružica Gverieri, voditeljica županijskog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo, naglasivši kako je ovaj projekt, uz razvoj gospodarstva i zapošljavanje važan i za poboljšanje demografske slike na području grada i županije. 

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije