Otvoren školski infopult

Povodom obilježavanja Dana Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac otvoren je školski info pult i predstavljen projekt digitalizacije ljetopisa škole. Školstvo Miholjštine započelo je davne 1805.godine, a povijest je ispisana na šest ljetopisa i na preko tisuću stranica. Kako bi sačuvali sve zapisano učitelji i stručni suradnici škole te administrativno osoblje krenulo je prije tri godine u veliki projekt pokušaja očuvanja pisane povijesti škole. Digitalizirali su sve dostupne materijale i obradili fotografije te je čitava povijest škole na jednom mjestu.

- U ovom trenutku možda nismo u mogućnosti procijeniti koliko je ovaj događaj važan za našu školu, grad i župu, ali vjerujte, vrijeme je toliko moćno da uvijek zna odijeliti bitno od nebitnog i važno od nevažnog - rekao je obračajući se djelatnicima škole i gostima, ravnatelj Vedran Aladić.

Sadržaj školskog info pulta predstavio je i učitelj informatike Dražen Ćosić, dok je učiteljica povijesti Jelena Šarčević predstavila ljetopis škole s naglaskom na poznate osobe koje su na neki način bile vezane uz donjomiholjačku školu i na neke od važnijih događaja koji su se dogodili i bili zapisani tijekom prošla dva stoljeća. Voditelj Glazbene škole Darko Nikolić govorio je o povijesti Osnovne glazbene škole.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učitelji glazbene škole.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive