Koncert Varaždinskog komornog orkestra

U sklopu 3. Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu, na drugom koncertu sezone miholjačkoj glazbenoj publici se predstavio Varaždinski komorni orkestar.

Orkestar djeluje od 1994. godine, a baza su mu gudači. Sastav se prema potrebi proširuje puhačima i udaraljkama do veličine manjeg simfonijskog orkestra. Često se angažiraju i gostujući koncert majstori i solisti. Primarna djelatnost orkestra je ciklus od pet premijernih koncerata u koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu, kao i redovito sudjelovanje na Varaždinskim baroknim večerima. Orkestar ujedno nastupa i diljem Hrvatske: Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Opatija, Osijek, Karlovac, Čakovec. Do sada je gostovao u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji te Bosni i Hercegovini - rekao je voditelj orkestra Krešimir Lazar.

Uz to orkestar je snimio i tri CD-a u suradnji s maestrom Pavlom Dešpaljem.

Na programu drugog koncerta trećeg Prandau festivala bili su odabrani klasici gudačke orkestralne literature: Simfonija broj 3 u D – duru Luke Sorkočevića, Koncert za dvije violine i orkestar Opus 3 broj 8. Antonia Vivaldia i Serenada za gudače u Es - duru Opus 6. Josefa Suka.

Koncert uz podršku Ministarstva kulture i medija i Osječko baranjske županije bio je održan u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive