Projekt “Put do zdravlja” u Viljevu

Prvi od tri sportska događaja u sklopu projekta „Put do zdravlja - Prevencija koronarnih i malignih bolesti na području Grada Donjeg Miholjca i Općine Viljevo”, održan je na igralištu Nogometnog kluba Viljevo, a okupio je više od stotinu aktivnih sudionika kao i brojne gledatelje.

Uz nogometni turnir ulica, održana su natjecanja u povlačenju gurtne, pucanje jedanaesteraca za žene i natjecanje u ispijanju piva.

Na otvorenju prvog sportskog dana projekta načelnik općine Viljevo Dominik Knežević najavio je i ostale događaje, kao što su predavanja o prevencijama bolesti i važnosti prehrane u funkciji zdravlja, radionice za vrtićku djecu, a posebno će biti obilježen Dan srca 29. rujna.

Tajnik Nogometnog kluba Viljevo Stjepan Kopić pohvalio je projekt koji promovira sport i zdrav način života i pozvao je mlade da se što više uključuju u sportske aktivnosti.

Sličnu poruku poslao je i mladi igrač Viljeva Ivan Rajninger koji smatra kako mladi, pogotovo njegova generacija previše vremena provode za računalima i mobitelima, a premalo na sportskim terenima. On smatra kako bi na lokalnim razinama trebalo biti što više ovakvih turnira i sličnih događanja te kako bi mlađe naraštaje trebalo motivirati nekim sitnijim nagradama kojim bi ih se potaklo na sportske aktivnosti.

Projekt kojega je izradilo Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti DUGA iz Donjeg Miholjca potrajati će četrnaest mjeseci, do srpnja slijedeće godine, a njegova vrijednost je približno 322 tisuće kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%.

Nositelj projekta je grad Donji Miholjac, a partner je Općina Viljevo.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive