Nekada nas je bilo 900, a danas jedva trećina


Svečanom liturgijom, koju je predvodio paroh medinački u miru Jovan Šaulić započeli su 16. po redu Susreti kapelčana. Obraćajući se vjernicima u Crkvi Svete trojice Jovan Šaulić je pozvao na jedinstvo svih vjera i nacija, jer kako je naglasio – Svi smo mi od boga stvoreni da budemo ljudi, pogotovo u ovim teškim vremenima.

Predsjednik vijeća srpske nacionalne manjine i manjinski zamjenik načelnika općine Viljevo Dalibor Dakić rekao je, kako je osnovni cilj ovih susreta okupljanje svih domaćih i raseljenih kapelčana, ali i dolazak prijatelja iz drugih mjesta. Podsjetio je, također kako je Kapelna nekada imala preko 900 stanovnika, dok sada, kao i u većini sela, taj broj opada i sada se kreće oko tri stotine.

Dalibor Dakić izrazio je veliko zadovoljstvo ulaganjima u Kapelnu, prije svega u novi društveni dom čija bi obnova uređenjem vanjske ovojnice trebala biti dovršena na godinu, uglavnom iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja. Napravljena su dječja igrališta, obnovljena je škola, kao i krov na mjesnoj crkvi, uređen parohijski stan te izgrađena mrtvačnica.

Na 16. susretima, održanim pod pokroviteljstvom općine Viljevo bio je i urednik bloga i facebook stranice “Kapelna u mom srcu” Momčilo Čanaglić, koji živi u Zagrebu. Blog do sada ima oko 170.000 posjeta i kako kaže njegov urednik objavljuje teme ne samo iz Kapelne, nego i s područja općine Viljevo, Donjeg Miholjca i susjednih mjesta i gradova, ili kako Čanaglić to voli nazvati, teme iz zavičaja.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive