Zagrebački puhački trio na Prandau festivalu


Na četvrtom koncertu 3. Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu predstavio se Zagrebački puhački trio, renomirani sastav izvođača na puhačkim instrumentima koji djeluje neprekidno od 1970. godine.

Interpreti tria su Dario Golčić - oboa, Bruno Philipp - klarinet i Žarko Perišić - fagot. Sva trojica imaju bogato glazbeno iskustvo, članovi su velikih orkestara i istaknuti glazbeni pedagozi. Također su i sudionici brojnih glazbenih projekata u Hrvatskoj i u svijetu. Trio se nedavno vratio sa vrlo uspješnog gostovanja u Norveškoj.

U punoj dvorani donjomiholjačkog dvorca glazbenici su se predstavili djelima Rameaua, Beethovena, Tomasa, Dedića i Smalysa. Treba naglasiti kako je Lirska svita poznatog litvanskog skladatelja Žilvinasa Smalysa napisana posebno za Zagrebački puhački trio.

Trio je izdao nekoliko nosača zvuka i sudjelovao na većini glazbenih festivala u Hrvatskoj te na brojnim gostovanjima u Europi.

Klarinetist Bruno Philipp, koji je već nastupio u Donjem Miholjcu zajedno s umjetničkim ravnateljem festivala Edmundom Andlerom – Borićem, rekao je da mu je velika čast svirati u prekrasnom ambijentu dvorca Mailath na festivalu koji je već nakon tri godine stekao veliki ugled u krugovima izvođača, ali i publike koja prati komornu glazbu.

Govoreći o planovima Philipp je naglasio kako trio nastoji odgovoriti izazovima vremena novim kreacijama i originalnom pristupu komornom muziciranju.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive