Leona treba našu pomoć!

Leona treba našu pomoć!

Leona Culek 12-godišnja je djevojčica iz Cerića kojoj je sa samo pet mjeseci dijagnosticirano iščašenje oba kuka. Liječila se gipsanjima i tretmanima u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, a potom i u Klinici za ortopediju u Lovranu gdje joj je dr. Anton Tudor operirana oba kuka.

No, tu njezinim problemima nije kraj; sa šest godina dijagnosticirana joj je skolioza kralježnice koja joj onemogućava normalan rast i razvoj. Bolest i dalje napreduje, a kao jedino rješenje za njezin kvalitetniji život ukazuje se odlazak na liječenje u inozemstvo. Točnije u istanbulsku kliniku Acibadem na kojoj je 22. kolovoza obavila preliminarni pregled. Dr. Ahmet Alanay savjetovao je operativni zahvat u što kraćem roku s obzirom na to da je iskrivljenost kralježnice počela ometati Laurine najosnovnije funkcije kao što su kretanje, disanje, rad srca.

Operacija je visoko rizična, samo priprema bi trajala od četiri do šest mjeseci, a odvijala bi se u spomenutoj klinici. Tijekom boravka u Istanbulu uz Leonu bi bila i njezina majka Željka. Troškovi svega navedenog premašuju mogućnosti obitelji Culek, posrijedi je iznos od za njih prevelikih 70.000 eura. Uz napomenu da HZZO ne snosi troškove liječenja.

Dakle, sustav je zakazao, ali mi ne smijemo. Na potezu je društvena zajednica koja malokad zakaže u ovakvim trenucima. Možemo li pomoći obitelji Culek? Otvorenog srca i donacijom u granicama mogućnosti svakako možemo. Učinimo to… I sitno je bitno.

Možemo mi to…

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije