Otvorena kućica za knjige

Danas je bilo i službeno otvorenje prve male slobodne knjižnice u Donjem Miholjcu. Riječ je o projektu kojega je Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca osmislila uz podršku gradonačelnika te pomoć Srednje škole Donji Miholjac.

- Projekt izrade i postavljanja kućica za knjige, odnosno malih slobodnih knjižnica pokrenuli smo jer smatramo i želimo da knjige budu dostupne svima bez obzira na udaljenost od knjižnice- istaknula je ravnateljica knjižnice Marinela Šmider. Naglasila je kako su slobodne knjižnice ustvari besplatna razmjena knjiga i funkcioniraju na način "uzmi knjigu, vrati knjigu". Također se može i ostaviti knjiga koju imate kod kuće, a više vam ne treba. Prva kućica je postavljena na prostoru Športsko ribolovne udruge "Udica" na Staroj Dravi, oslikana jedinstvenim motivima, napunjena knjigama i slikovnicama te će biti ucrtana i na interaktivnu kartu Male slobodne knjižnice kojih je trenutno u Hrvatskoj oko dvjestotinjak.
- Ova interaktivna karta jedinstvena je inicijativa koja okuplja podatke o slobodnim knjižnicama, kako bi građanstvo i turisti imali uvid u male slobodne knjižnice unutar Hrvatske te tako i besplatan pristup knjigama - istaknula je Šmider te dodala kako je ovo prva od sedam kućica koje planiraju postaviti ne samo u gradu, nego i prigradskim naseljima. Šmider se zahvalila gradonačelniku što je podržao projekt, učenicima i djelatnicima Srednje škole, posebno ravnatelju i pedagoginji što su izradili jedinstvene i unikatne kućice te Udici na podršci i pomoći pri postavljanju kućice.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive