Na 25. Smotri folklora “Zlatna berba” u Rakitovici

Na 25. Smotri folklora “Zlatna berba” u Rakitovici

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Josip Čoklić” u Rakitovici je održana tradicionalna 25. folklorna manifestacija “Zlatna berba”, u nazočnosti velikog broja gostiju i posjetitelja.

Članovi gostujućih folklornih skupina i posjetitelji otplesali su tradicionalno šokačko kolo ispred crkve sv. Jakova, a održano je i natjecanje u runjenju kukuruza. Pobijedili su predstavnici KUD-a “Podravina” iz Čađavice.
Prigodne riječi na svečanom otvorenju Smotre uputili su gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i počasni predsjednik KUD-a "Josip Čoklić" Nikola Sklizović. Zahvalio se Rakitovčanima na podršci u radu društva i organizaciji smotre te pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast preminulim članovima KUD-a. Publici su svoje nošnje, pjesmu i ples predstavila kulturno-umjetnička društva "Baranjski Šokci" iz Općine Draž, "Sloga" iz Satnice Đakovačke, "Šijaci" iz Biškupaca, "Podravina" iz Čađavice, "Seljačka sloga" iz Šljivoševaca, kulturno-umjetnička udruga "Franjo Ebling" iz Svetog Đurđa i na gajdama Robert Kopić iz Kulturno-umjetničke udruge "Napredak" Podravski Podgajci. 
Svoj prvi nastup imali su najmlađi folkloristi iz Rakitovice, pa im je publika uputila veliki pljesak, kao i dramskoj sekciji domaćeg društva koja je izvela šaljivi skeč o životu na selu.

Za vrijeme održavanja smotre održana je dječja radionica na kojoj su polaznici izrađivali ukrase od kukuruza. Posjetitelji su imali priliku razgledati izložbu ručnih radova, starih jela i kolača koje su pripremile članice Udruge žena Rakitovice. Također su mogli besplatno kušati paprikaš, tradicionalno jelo koje se priprema za berbu kukuruza. Nakon programa održana je večera uz druženje i zabavu uz TS "Čokanj".

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije