Klavirski koncert Ane Žgur

Donjomiholjački ljubitelji klasične glazbe protekloga vikenda imali su priliku poslušati klavirski koncert kojega je u okviru 3. Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe izvela zagrebačka pijanistica Ana Žgur. Poznata hrvatska umjetnica rođena je miholjčanka, a svoje prve glazbene korake napravila je u Osnovnoj glazbenoj školi u našem gradu. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija. Nakon toga se stručno usavršavala u Estoniji, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Bojna publika u donjomiholjačkom dvorcu mogla je uživati u nadahnutim i inspirativnim izvedbama djela Arva Pärta, Ludwiga van Beethovena, Zorana Šćekića i Enriquea Granadosa.

U suradnji sa skladateljem Zoranom Šćekićem radi na istraživanju mikrotonalne glazbe.

Nakon koncerta predstavljeno je istraživanje osječke muzikologinje Andreje Rakitić pod nazivom „Glazbena ostavština baruna Karla Hillepranda von Prandaua” u kojem su obrađene skladbe sačuvane u muzeju Slavonije u Osijeku. Ovo je prvo sustavno istraživanje skladateljskog opusa Karla Prandaua nakon što je davne 1876. o njemu pisao prvi hrvatski muzikolog Franjo Kuhač. Također, to je prvi u nizu istraživačkih projekata u okviru Prandau festivala, a materijal će uskoro biti dostupan i široj javnosti u digitalnom obliku.

Nakon predavanja po prvi puta je u Donjem Miholjcu praizvedeno i jedno od glazbenih djela Karla Prandaua.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive