“Pinokio” proslavio 45. rođendan

“Pinokio” proslavio 45. rođendan


- Dječji vrtić "Pinokio" slavi svoj dan ne samo u matičnom vrtiću nego i u područnim vrtićima u Rakitovici, Marijancima, Viljevu i Podravskoj 
Moslavini. Mi smo sada veliki vrtić koji ove pedagoške godine broji sveukupno 361 dijete i 57 zaposlenih - rekla je na svečanosti obilježavanja 45. rođendana Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac ravnateljica Jadranka Landup. Navela je i podatak kako predškolski odgoj u Donjem Miholjcu datira od 1950. godine.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić na svečanosti je kronološki opisao kako su tekla ulaganja u vrtić. Istaknuo je kako se Grad javljao na razne natječaje nadležnih ministarstava kojima je osiguran veći dio sredstva za proširenje vrtića. Napomenuo je kako je proširenje moglo biti isključivo u zakonom propisanim okvirima. Vrtić je obnovljen i proširen, a napravljeni su i novi sanitarni čvorovi. Ponovnim javljanjem na natječaj osigurana su sredstva za energetsku obnovu vrtića, odnosno nabavljene su dizalice topline. Grad se je javio i na natječaj za dječja igrala, a uređene su i pristupne staze, ograda oko vrtića te izgrađeno parkiralište iza vrtića.


- Osobno sam zadovoljan što smo uspjeli povećati kapacitet vrtića i sve lijepo urediti. Mislim da su sretne i odgojiteljice i polaznici vrtića - rekao je gradonačelnik Aladić. Također je napomenuo kako je u dogovoru sa Sindikatom zaposlenicima povećana osnovica plaće te dodao kako će se vjerojatno to još korigirati do kraja godine prilikom donošenja proračuna za 2023. godinu.

Gradonačelnik je istaknuo i činjenicu da je cijena koju roditelji plaćaju za vrtić jedna od najnižih u Hrvatskoj.

- Zadnja ekonomska cijena vrtića je oko 1700 kuna, a Grad plaća oko 1500 kuna, pa ukoliko budemo išli na povećanje plaća zaposlenicima vrtića, ekonomska cijena će porasti - rekao je gradonačelnik.

Na svečanosti su bili nazočni brojni gosti, a među njima i predstavnici lokalne samouprave i vrtića iz Salante s kojima donjomiholjački vrtić ima odličnu suradnju. U prigodnom programu nastupili su članovi pjevačkog zbora vrtića "Pinokio" i odgojiteljice.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije