Nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio obnovljenu crkvu u Rakitovici

Nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio obnovljenu crkvu u Rakitovici

Obnovljenu filijalnu crkvu sv. Jakova apostola u Rakitovici, izgrađenu prije 225 godina, blagoslovio je nadbiskup mons. Đuro Hranić na euharistijskom slavlju u nazočnosti nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića i velikog broja vjernika, među kojima je bio i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

- Zadnja unutarnja obnova crkve bila je prije 40-tak godina, kada sam bio kapelan u župi Donji Miholjac - istaknuo je donjomiholjački župnik Josip Antolović.

- Uz veliku pomoć mještana, znatna je pomoć bila Grada Donjeg Miholjca i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Srbije. Sredstva su osigurana Projektom “Modernizacija građevina sakralne namjene crkve Svetog Jakova apostola u Rakitovici i crkve Svete Katarine djevice i mučenice župe Sot”. U dobivanju sredstava iz EU fondova administrativni dio odradio je Poduzetnički centar Donji Miholjac. Svima iskreno i od srca zahvaljujem na pomoći oko ostvarenja ovog Projekta. Crkva je sada zasjala u svom punom sjaju, na ponos mještana - rekao je župnik Josip Antolović.

Unutarnje radove u crkvi izveli su djelatnici tvrtke Watmont iz Vinkovaca, a radove oko obnove slika Đerđ Kiš iz Mađarske. Radovi na uređenju crkve trajali su oko dva i pol mjeseca.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije