Svečana sjednica povodom Dana općine Viljevo

Svečana sjednica povodom Dana općine Viljevo

- U mjesecu travnju iduće godine općina Viljevo proslaviti će tridesetu obljetnicu od svoga ustroja - rekao je pozdravljajući goste na svečanoj sjednici vijeća povodom dana općine i blagdana Sv. Andrije apostola načelnik Dominik Knežević.

On je na početku istaknuo kako su glavni strategijski ciljevi u razdoblju do 2027. godine razvoj i jačanje konkurentnosti gospodarstva, poboljšanje i unaprijeđenje uvjeta življenja stanovnika te obnavljanje, očuvanje i razvoj prirodne, kulturne i tradicijske baštine.

Prema analizi trenutačnog stanja najveće potencijale predstavljaju prirodna bogatstva, konkretno poljoprivredna i šumska zemljišta, iskorištavanje mineralnih sirovina, staništa divljih životinja i ptica, rijeke Drava i Karašica, kao i rekonstrukcija državne ceste D34 te nekih lokalnih i županijskih prometnica i ukupna bolja prometna povezanost.

- U posljednje vrijeme izuzetno smo zadovoljni povećanjem razine ekonomske razvijenosti i aktivnosti, pogotovo u drvno i mesoprerađivačkom sektoru te proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora – naglasio je Knežević.

U gospodarskom smislu Viljevo je poznato po obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a u bližoj okolici osim u stočarstvu, poznati su i po proizvodnji lupinastog voća, meda i povrća.

Što se tiče razvojnih planova načelnik je spomenuo i Športsko rekreacijsku zonu Konopljišće i izgradnju novog središta općine.

Izaslanik župana Josip Miletić podsjetio je, da su zahvaljujući Vladi osigurani bolji fiskalni kapaciteti lokalnih samouprava te obećao daljnju pomoć županije u materijalnom i institucionalnom smislu.

U ime gostiju nazočnima se obratio načelnik općine Marijanci Darko Dorkić.

Na sjednici je predstavljena i monografija općine Viljevo, a podijeljena su i ovogodišnja općinska priznanja koja su primili svjetska viceprvakinja u full contactu Lana Mađarić i udruga žena Ruže za očuvanje tradicijske kulture.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije