Za tehnologiju Kanaana zainteresirani proizvođači čipsa iz Argentine

Za tehnologiju Kanaana zainteresirani proizvođači čipsa iz Argentine


Trgovačko društvo Kanaan vodeći je hrvatski proizvođač čipsa i snack proizvoda, tržišno je pozicionirano kao jedan od lidera te proizvodne branše na tržištu Jugoistočne Europe. Kanaan proizvodi i pod svojim brandom, ali najvećim dijelom pod markama brojnih trgovačkih lanaca.

U posljednjih pet godina jako puno je uloženo u prerađivačku tehnologiju, gdje se prate svi najsuvremeniji svjetski trendovi, ali i u razvoj proizvodnje vlastitih sirovina. Tvornica u Donjem Miholjcu prostire se na oko 30.000 četvornih metara, a godišnja proizvodnja premašuje osam tisuća tona gotovih proizvoda.

Treba posebno naglasiti da Kanaan izvozi svoje proizvode koji podliježu najvišim europskim standardima kvalitete u sedamnaest zemalja Europe i svijeta.

U asortimanu se nalazi oko 300 različitih skladišnih jedinica snack proizvoda.

U posljednjih nekoliko godina u Kanaanu su uvedena brojna tehnološka unaprjeđenja, prije svega robotizacija proizvodnje, a jedna od posljednjih tehnoloških inovacija je uređaj za izdvajanje škroba iz otpadnih voda od rezanih listića krumpira. Radi se o korisnoj sirovini koja ima svoju primjenu u prehrambenoj industriji, proizvodnji papira, ljepila i mnogim drugim industrijskim granama. Zasada se škrob koristi za oplemenjivanje vlastitih proizvodnih površina budući da predstavlja odličnu hranu za bakterije.

Taj uređaj su nedavno došli pogledati i poslovni ljudi iz jedne od najvećih svjetskih tvornica čipsa iz Argentine.

- Osim visoke tehnologije u Kanaanu se neprestano radi na kreiraju novih i unaprijeđenju već postojećih proizvoda tako da je počela proizvodnja premium čipsa za tržište Engleske i Meksika, a uskoro će se taj proizvod, koji sadrži manje masnoće od običnog čipsa i originalni okus krumpira naći i na policama trgovina u Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je direktor i vlasnik Kanaana Zvonko Popović.

Zbog klimatskih problema u Kanaanu imaju problema s proizvodnjom krumpira kojega sami i uz pomoć kooperanata proizvode oko 20.000 tona.

Također, potrebno je osigurati i kvalitetna skladišta kako za repromaterijal tako i za gotove proizvode koji se spremaju za isporuku. Zbog toga se sada grade dodatni skladišni kapaciteti s ventilacijom i klimatizacijom čijim bi se završetkom osigurao prostor za 15.000 tona sirovine.

- Daljnji planovi tvrtke ogledaju se ne toliko u širenju koliko poboljšanju tehnologije i kvalitete proizvoda, kao i u osiguranju dostatnih količina sirovina iz vlastite proizvodnje – rekao je Zvonko Popović.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije