Godišnji koncert “Bisera Slavonije” u Beničancima

Godišnji koncert “Bisera Slavonije” u Beničancima

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Biseri Slavonije iz Beničanaca održalo je povodom blagdana Sveta tri kralja tradicionalni godišnji koncert na kojemu su se predstavili pjesmama i plesovima Beničanaca i okolnih sela, miholjačkog i brodskog kraja, Bizovca i valpovštine te bunjevačkim plesovima.

- Društvo je i u vrijeme pandemije s obzirom na mogućnosti vrijedno radilo, a u prosjeku imamo petnaest do dvadeset nastupa godišnje - rekao je umjetnički voditelj Stanislav Čamagajevac, naglasivši kako se ponovno radi na okupljanju dječje skupine, kao i na upotpunjavanju nošnji i instrumenata.

Predsjednik društva Josip Bračun rekao je kako društvo broji sedamdesetak aktivnih i podupirućih članova. Odrasli članovi ponosno predstavljaju svoju baštinu diljem Hrvatske ali i diljem Europe i svijeta kao što su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Mađarska, Turska, Poljska, Njemačka, Italija. Kruna putovanja bila je audijencija kod Pape Franje u Vatikanu 2016.

Ove godine planovi su uz nastupe po Hrvatskoj i održavanje domaće smotre Igra kolo na sokaku te gostovanja na Međunarodnoj smotri folklora u Parizu i u Vatikanu.

Gosti koncerta bili su članovi Slovačkog kulturno umjetničkog društva Ivan Brnjik - Slovak iz Jelisavca koji su se predstavili pjesmama i plesovima iz sjevernog dijela Slovačke. Društvo je osnovano 1967. godine. Osim matične zemlje Slovačke do sada su nastupili u Švicarskoj, BiH, Poljskoj i Češkoj. Od brojnih nastupa u Hrvatskoj posebno se ističu oni na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, kao i dva nastupa na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Kako je istaknula voditeljica folklora i potpredsjednica društva Antonela Topolovec SKUD Ivan Brnjik - Slovak ima tri sekcije, a najbrojnija je dječja. Društvo ima i svoju kulturno - folklornu manifestaciju Večer korbačika.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije