“Školska farmica” novi projekt Srednje škole Donji Miholjac

“Školska farmica” novi projekt Srednje škole Donji Miholjac

“Školska farmica” naziv je projekta kojega u sklopu izvannastavnih aktivnosti planira realizirati Srednja škola Donji Miholjac.

- Kao što je već poznato Srednja škola u Donjem Miholjcu ima svoj vrt i voćnjak koji prostor želi dodatno oplemeniti novim edukacijskim sadržajima postavljanjem nastambi i uvođenjem malih životinja te izgradnjom jezerca i postavljanjem poučnih tabli - najavio je voditelj projekta, ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac prof. Nenad Perić.

Projektom će se krenuti čim dozvole vremenske prilike, a predviđeno trajanje je godinu dana.Već su nabavljene nastambe za životinje, hoteli za kukce, a uskoro kreće i izgradnja jezera.

Rezultati, odnosno krajnje koristi od ovoga projekta biti će višestruki i to ne samo kao izvannastavne aktivnosti uključivanja učenika u uzgoj biljaka i životinja i njihovoj interakciji s prirodom nego i u smislu održavanja raznih događanja u kojima bi mogli sudjelovati i građani Donjeg Miholjca. Posebna pozornost u provođenju projekta biti će posvećena ekologiji.

Projekt će se tijekom trajanja pratiti i vrednovati.

Troškovi nisu veliki oko 3600 eura, ali to je dokaz da se i malim ulaganjima dobrim planiranjem i gospodarenjem mogu postići dobri i kvalitetni rezultati.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić najavio je i još jedan projekt, a to je uređenje parka ispred škole koji će također krenuti na proljeće.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije