Skupština ribiča “Udice” Donji Miholjac

Skupština ribiča “Udice” Donji Miholjac


- Športsko ribolovna udruga Udica Donji Miholjac najbolji je sportski kolektiv u ribičkom sportu na području Osječko baranjske županije, a može se reći i na razini države. Udica gaji gotovo sve tehnike ribolovnog sporta, a posebna se pozornost posvećuje radu s mlađima kategorijama - rečeno je na 89. godišnjoj skupštini donjomiholjačke ribolovne udruge.

Udica trenutačno broji više od 250 članova.

Jedna od najvažnijih aktivnosti je poribljavanje koje je u protekloj godini prema utvrđenoj kvoti obavljeno sa 600 kg šarana i 100 kg amura.

- Uz dopuštenje Zajednice športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac Stara Drava je poribljena i sa štukom budući da nje već niz godina nedostaje - rekao je podnoseći izvješće o aktivnostima za proteklu godinu predsjednik Udice Miroslav Molnar.

On se osvrnuo i na nove cijene ribolovnih dozvola koje su od ove godine na razini zajednice stotinu eura, a tome je razlog povećanje svih troškova koje zajednica i pojedine udruge imaju, a treba također računati i na izradu nove gospodarske osnove koja je potrebna za ishođenje nove koncesije budući da zakup ističe ove godine.

Kao i do sada sustavno se radilo na uređenju ribičkog doma i okoliša tako da je u proljeće 2022. obavljeno ravnanje iscijeđenog mulja nakon kopanja obale. Stroj je ustupila tvrtka Autoeuropa.

I dalje ostaje problem smeća kojega ostavljaju neodgovorni pojedinci. Predsjednik je također apelirao i na članove da se pridržavaju pravila ribolova na Staroj Dravi. Protekle godine zbog velikih vrućina i dugotrajne suše u Staru Dravu je ubačeno dvije tone hidratnog vapna tako da nije bilo zijeva ribe zbog niskog vodostaja i pomanjkanja kisika.

Udruga se također prošle godine javila na županijski Poziv za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene te sa odobrenih 40.000 kuna uvela centralno grijanje, a s dijelom novca postavljen je limeni krov između malog i velikog doma koji je dotada bio prekriven uglavnom dotrajalom šindrom.

Članovi skupštine prihvatili su i prijedlog upravnog odbora da članovi koji se ne odazovu radnoj akciji moraju platiti 20 eura prilikom kupnje dozvole za slijedeću godinu. Radnih akcija su oslobođeni invalidi, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi stariji od 65 godina.

Molnar se posebno zahvalio ribočuvarskoj službi, gradu Donjeg Miholjcu te gospodarstvenicima koji podržavaju aktivnosti udruge.

Gradonačelnik Goran Aladić je pohvalio vodstvo udruge i čestitao članovima na izvanrednim sportskim rezultatima, ali i na trudu oko očuvanja ribolovnih voda, podsjetivši kako će udruga ove godine proslaviti i vrijednu obljetnicu - 90 godina postojanja.

Predsjednik gradskog vijeća Dražen Trcović, koji je na skupštini prisustvovao i kao voditelj Ispostave Hrvatskih voda, posebno je naglasio ulaganja udruge u ribički dom i okoliš te u tom smislu obećao i daljnju pomoć.

Na skupštini je predstavljena i uvećana fotografija udruga iz 1934. znači samo godinu dana nakon osnutka, što je vrijedan povijesni dokument o početcima sportskog ribolova u Donjem Miholjcu.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije