Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva

Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva

Općina Viljevo sufinancirati će energetsku obnovu župnog stana i pastoralnog centra crkve Sv. Andrije apostola u Viljevu sa 24.288 eura od ukupnih troškova koji su iznosili 53.221 euro.

Razlog zbog čega će općina sufinancirati energetsku obnovu crkvenih objekata je taj što župa nije uspjela na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije.

Đakovačko – osječka nadbiskupija je sufinancirala projekt otprilike u pedeset postotnom iznosu, a dio sredstava osigurala je i županija.

Vijećnici su ovaj prijedlog jednoglasno prihvatili, a načelnik Dominik Knežević je najavio i postavljanje nove stolarije na pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u Kapelni.

Na četrnaestoj sjednici vijeća Viljevo vijećnici su prihvatili i odluku o sufinanciranju troškova analize tla u 2023. godini za poljoprivrednike koji imaju registriranu djelatnost na području općine Viljevo.

- Po jednom korisniku biti će sufinancirano najviše pet uzoraka - rekla je Antonija Horvat, poljoprivredni redar općine. Podnositelji zahtjeva moraju prilikom prijave podnijeti svu potrebnu dokumentaciju uključivši potvrdu Porezne uprave o nepostojanju duga s naslova javnih davanja kao i potvrdu općine o podmirenim dugovanjima.

Na sjednici je također izabrano novo Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, kao i Povjerenstvo za uvođenje u posjed.

Kao dopunu dnevnog reda načelnik Dominik Knežević predložio je nadopunu Odluke o zakupu zajedničkih pašnjaka u vlasništvu RH na području općine Viljevo.

Naime iz Ministarstva poljoprivrede je javljeno općini da je natječaj pri kraju i da treba obaviti još neke minimalne tehničke korekcije. Riječ je pašnjacima u Kapelni i Viljevu koji su zakupoprimcima dodijeljeni u površinama razmjernim broju prijavljenih uvjetnih grla.

- Općina Viljevo prva je u Hrvatskoj kojoj je uspjelo riješiti na ovaj način pitanje državnih pašnjaka - rekao je na sjednici načelnik Dominik Knežević.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije