16. KOBASICIJADA - smotra ocjenjivanja  suhe slavonske kobasice

16. KOBASICIJADA - smotra ocjenjivanja suhe slavonske kobasice

Udruga Čuvari slavonske tradicije 18. veljače organizira 16. Smotru ocjenjivanja suhe slavonske kobasice - “KOBASICIJADU”, koja će se ove godine održati u Podravskoj Moslavini, uz suorganizaciju Općine Podravska Moslavina.

U okviru manifestacije članovi domaćeg KUD-a organiziraju zabavu u mjesnom domu s početkom u 20 sati, uz AURA BAND i ulaz simboličnih 5 eura.

Program manifestacije je podijeljen u dva djela. U poslijepodnevnim satima organizira se pečenje slanine na otvorenoj vatri. Za to vrijeme traje ocjenjivanje uzoraka pristiglih na natjecanje od strane stručnog žirija, kojeg čine profesori s Prehrambeno tehnološkog fakulteta, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno tehnološkog fakulteta Osijek i Veterinarske stanice „Mihael“ Donji Miholjac.

Prikupljanje uzoraka slavonske kobasice organizirano je u Ugostiteljskom objektu „KAKTUS“ Podravska Moslavina i „NIKA“ u Miholjačkom Poreču. Zainteresirani proizvođači mogu svoje uzorke kobasica (1 par) dati na ocjenjivanje, umotane u alu-foliju s natpisom proizvođača i njegovim OIB-om.

Organizatori su i ove godine osigurali nagradu za POBJEDNIKA KOBASICIJADE u visini 200,00 EURA.

Organizacijski odbor je utvrdio nova pravila za ocjenjivanje. Tako će se svi uzorci prema broju bodova ocijeniti sa zlatnom, srebrnom ili brončanom medaljom što će ovisiti o broju dobivenih bodova svakog ocjenjivanog uzorka.

Ove se godine mogu prijaviti i uzorci „kulenove seke“, a zavisno o broju uzoraka koji se prikupe izvršit će se ocjenjivanje.

Pozivamo sve zainteresirane za ocjenjivanje uzoraka kobasica, da svoje uzorke predaju do utorka 14. veljače, radi slanja uzoraka na analizu.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije