Predstavljen katalog MPC-a o 20 uspješnih priča

Predstavljen katalog MPC-a o 20 uspješnih priča

U prostorijama Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije direktorica Anela Šovagović predstavila je Katalog dobre prakse povlačenja sredstava fondova EU na području Miholjštine. Katalogom je predstavljeno 20 uspješnih priča od mnogo više ulaganja u poljoprivredu s područja grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo. Na predstavljanju Kataloga nazočili su poljoprivrednici čije se uspješne priče nalaze u Katalogu. Predstavljena su dva ulaganja iz Mjere 4, tip operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, dvije priče iz ulaganja u tip operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”. Katalog vodi kroz šest investicija Podmjere 6.1. Potpora mladim poljoprivrednicima, devet priča o ulaganjima u Podmjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te jedno ulaganje u Podmjeru 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području. Kroz dio ispričanih uspješnih priča povuklo se na području Donjeg Miholjca preko 600 tisuća eura koji su uloženi u modernizaciju i proširenje poljoprivrednih gospodarstava.

- Na donjomiholjačkom području postoji oko 1500 malih poljoprivrednih gospodarstava, međutim mnoga od njih, prvenstveno zbog male ekonomske vrijednosti ne zadovoljavaju kriterije niti za najmanje potpore - rekla je Anela Šovagović.

Na predstavljanju kataloga viši stručni savjetnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Ministarstva poljoprivrede Darko Kulej održao je prezentaciju Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027. te je upoznao prisutne s nadolazećim natječajima za spomenuto programsko razdoblje .

Ukupna godišnja omotnica za proizvodno vezane potpore biti će ukupno 95 milijuna eura.

Voditelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Ministarstva poljoprivrede, Područnog ureda Osijek Ivica Lovrinčević predstavio je aktualni Natječaj za provedbu Mjere 22 “Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu”. Sve informacije vezane uz Katalog te sam Katalog možete pogledati na službenoj stranici Miholjačkog poduzetničkog centra LRA.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije