U Varoš na poklade

U Varoš na poklade

- Nakon tri godine pauze ponovno smo se okupili u Društvenom domu na ovoj manifestaciji uz drage goste iz Čađavice, Beničanaca i Podravskih Podgajaca - istaknula je na 20. Smotri folklora i pokladnih običaja "U Varoš na poklade" Katarina Kudric, voditeljica programa i tajnik Kulturno-umjetničke udruge "Franjo Ebling" Sveti Đurađ.

- Drago mi je što se ova tradicija nastavlja i vjerujem da će se nastaviti i u godinama pred nama - rekao je na Smotri gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Udruga "Franjo Ebling" njeguje običaje u vrijeme poklada od davnina, a karakteristika svetođurđanskih pokladnih običaja su svatovi u kojima se zamjenjuju uloge muškaraca i žena.

Smotru su otvorili članovi dječje sekcije Kulturno-umjetničke udruge "Franjo Ebling" koja je protekle godine sudjelovala na nekoliko poznatih folklornih manifestacija u Valpovu, Donjem Miholjcu i Ivanovcima te pred domaćom publikom na godišnjem koncertu.

 Nakon njih su se predstavili članovi Kulturno-umjetničke udruge "Napredak" Podravski Podgajci, koji su protekle godine obilježili 25 godina postojanja. Također, protekle su godine osnovali školu tambure čiji su članovi svoj prvi nastup imali na godišnjem koncertu u Podravskim Podgajcima.
Na smotri su se predstavili i gosti iz Čađavice i Beničanaca. Posebno se istaknula jedna članica društva iz Beničanaca Glorija Jurišić, koja se odlično maskirala i uživjela u lik gatare.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije