Dio Kolodvorske imenovat će se Ulicom hrvatskih branitelja

Dio Kolodvorske imenovat će se Ulicom hrvatskih branitelja

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata najstarija je veteranska udruga u Hrvatskoj osnovana početkom 1992. godine u Grubišnom Polju.

Ogranak udruge grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo trenutačno broji 310 članova s tendencijom porasta - rečeno je na saboru veterana udruge u Donjem Miholjcu.

Udruga je tijekom protekle godine uz redovite administrativne zadaće radila na rješavanju zahtijeva članova za izdavanjem i ishođenjem različitih potrebnih dokumenata, na prikupljanju arhivske građe o oslobađanju karaula na našem području, a članovi su sudjelovali u nizu sportskih aktivnosti i obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata. Udruga je organizirala i posjet gradu heroju Vukovaru – rekao je u svom izvješću predsjednik Dragutin Lazar.

- U slijedećem planskom razdoblju za 2023. udruga će se prvenstveno baviti svojom osnovnom zadaćom, a to je zaštita statusa i interesa članova te će raditi na informiranju članstva o njihovim zakonskim pravima i pružati potrebnu pomoć.

Osim trajnih zadataka, udruga će potencirati provođenje dugogodišnje inicijative za imenovanje ulice hrvatskih branitelja – naglasio je predsjednik.

Pohvalivši rad udruge gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je rekao kako se oko spomenutog pitanja postigao dogovor s veteranima, tako da će se dio Kolodvorske ulice preimenovati i nositi naziv Posvećen braniteljima Domovinskog rata.

Predsjednik podružnice UDVDR-a Osječko baranjske županije Zdenko Kraljik upoznao je donjomiholjačke veterane s planovima županijske udruge, posebno naglasivši sportska natjecanja u Braniteljskoj ligi te održavanje sada već tradicionalnog sportskog natjecanja veterana koje će ove godine biti održano u Kutini.

Županijska udruga trenutačno radi na ažuriranju članstva. Nažalost broj članova iz godine u godinu znatno opada.

Stoga su se na saboru čuli prijedlozi da u udrugu treba uključiti i mlade, koji bi nastavili tradiciju čuvanja i njegovanja vrijednosti iz Domovinskog rata.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije